fotosz.nl - Fotografie Stichting Zuid NederlandLezingen
In het seizoen 2017-2018
organiseert fotosz.nl
weer een serie inspirerende
lezingen.

donderdag 19 april 2018
Willem Popelier

Meer informatie...
 

Donderdag 19 oktober 2017, Noortje Haegens

Videokunstenaar Noortje Haegens toont haar werk in een solotentoonstelling 'In flow' bij galerie Pennings. Inspiratie voor deze werken zijn verschillende ‘artist in residences’, zowel in binnen en buitenland. Tijdens haar werkperiodes onderzoekt ze het landschap door het maken van lange wandelingen in verstilde gebieden.

Expositie IN FLOW bij Galerie Pennings
‘We raken 'in flow' als we ons heel goed concentreren of heel aandachtig een handeling verrichten en zo opgaan in het moment dat we de kloktijd vergeten.’

Het werk van Noortje Haegens (1985) gaat over onthaasten. Tijdens lange, solitaire wandelingen zoekt zij de rust in de natuur en maakt zij opnamen die later verwerkt worden tot videokunst en filmstills. Het lopen is voor Noortje Haegens de beste methode om 'in flow' te komen, om grip te krijgen op de omgeving.

Noortje Haegens, geboren in Eindhoven, woont en werkt in Breda. Na SintLucas in Boxtel volgde zij de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda.

De expositie is te zien op Geldropseweg 63 te Eindhoven van zaterdag 16 september tot en met zaterdag 28 oktober 2017. Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.30 uur en op afspraak. Tijdens de Dutch Design Week is de galerie geopend van 24 t/m 28 oktober van 12.00 tot 18.00 uur.

http://noortjehaegens.com/cv/